GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ağustos 2016 Cumartesi 08:35

‘CHP İzmir’in Yeni Başkanı’ Kılıçdaroğlu’na gidiyor! 

CHP’de Yüksel’in istifası sonrası yönetim tarafından başkan seçilen Güven ilk hamlesini yapmaya hazırlanıyor. Güven’in Başkent’e giderek Kılıçdaroğlu’na nezaket ziyaretinde bulunacağı öğrenildi. 

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - CHP’de Alaattin Yüksel’in istifası ile boşalan koltuğa İl Yönetim Kurulu üyelerinin aldığı oy birliği kararla oturan Asuman Ali Güven’in önümüzdeki günlerde Genel Merkeze bir nezaket ziyareti gerçekleştireceği öğrenildi.

Parti tüzüğü uygulanarak göreve getirildiğini ifade eden Güven, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yapacağı ziyareti yönetim kurulu üyeleri olmadan yalnız gerçekleştireceğini bildirdi.

Güven CHP Lideri’nin Seferihisar programına efsane başkan Aydın Erten’i anma töreni nedeniyle katılmamış ve bu nedenle bazı cephelerden eleştiri almıştı. 

Ancak programın ardından Kılıçdaroğlu’nu Adnan Menderes Havaalanı’na uğurlamaya giden Güven, ayaküstü gerçekleşen sohbette Kılıçdaroğlu’nun kendisine olumsuz bir şey söylemediğini dile getirdi.

Güven, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek ziyaretin onay alma anlamında değil nezaket ziyareti çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.